Een vitrine voor Marcelline en haar dochters

Uit Door adminPQ
IMG_5280

Marcelline, Jocelyne, Sabine en een collega uit het gespecialiseerd onderwijs

Le Tisserin heeft ons in contact gebracht met de 50-jarige Marcelline Meda. Haar dochters Jocelyne (27) en Sabine (22) zijn gehandicapt. Jocelyne is halfzijdig verlamd door een hersenbeschadiging en Sabine was sinds haar geboorte geestelijk achter. De vader verliet het gezin toen ook zij na een hevige malaria-aanval een hersenbeschadiging opliep.

Beide meisjes hebben ruim 10 jaar op een lagere speciale school gezeten (bij hun moeder in de klas) en daar o.a. geleerd om sieraden te maken. Moeder Marcelline is fulltime begeleidster van een speciale klas kinderen met verstandelijke en/of meervoudige handicaps. Ze startte met haar dochters thuisvlijt activiteiten om haar schamele inkomen aan te vullen.

Het gezin behoort tot de Dagara en is afkomstig uit het dorp Dissin (Dagara); ze wonen al 15 jaar in Bobo.

Marcelline, Sabine, JocelyneDe aanvraag voor de drie vrouwen betreft een kleine kiosk om voor de poort te zetten, zodat ze daar hun zelfgemaakte sieraden, sleutelhangers, slippers, batiks en pagnes kunnen verkopen. Jocelyne en Sabine zijn door de jaren heen heel creatief en zelfstandig geworden. Zelfs al praat geen van beiden normaal, ze begrijpen elkaar onderling goed.

De vitrine voor Marcelline en haar dochters is in oktober 2015 via Pequenita gefinancierd door HVO in Heerhugowaard.

Pequenita’s bijdrage zorgt ervoor dat Le Tisserin dit project kan volgen.