Volwasseneducatie Pikien Slee

Uit Door adminPQ

Via het Peace Corps kregen wij eind 2011 een aanvraag binnen voor een groep vrouwen in Pikien Slee die uniformen willen aanschaffen voor volwasseneducatie. Het Marrondorp van Saramaccaners ligt aan de Boven-Suriname Rivier in het district Sipaliwini. De aanvraag is gehonoreerd.

Half oktober is in Pikien Slee het Saamaka Museum geopend, waarin het unieke cultureel erfgoed van de Saramaccaners wordt verzameld en bewaard: traditionele kleding, gereedschappen, traditioneel houtsnijwerk en informatie over voedselbereiding (cassave).

Het kunstenaarscollectief Totombotie wil in de toekomst workshops en cursussen  organiseren, die gericht zijn op de ontwikkeling van kunst- en cultuureducatie van de lokale bevolking (in het bijzonder van de kinderen). De leden willen tevens een bedrijf opzetten dat werk verschaft aan de bewoners van Pikien Slee, zodat die in hun onderhoud kunnen voorzien. Een botanische tuin met de bedoeling geneeskrachtige planten en kruiden te verzamelen en te registreren is eveneens een toekomstplan.